cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Inzy
Participant
  • 0
  • 4
  • 0
Registered since

May 6, 2021

Unable to connect speakers

Bose product name soundtouch SA- 5

 

Country

AUST

 

Firmware Version

LATEST

 

App Version

 

What devices were you using that were affected and what version are they

Currently using Samsung note 20 ultra

 

Detailed description of the issue and steps to reproduce

have been unable to connect the speakers to wifi or even Ethernet, speakers when first connected worked fine but now are unable to be located by the app

 

 

What environment do you experience the issue in? NA

 

 

When did you start to experience the issue? Did it work correctly previously? When first connected they would bee to be re connected via the app every 2-3 weeks

 

Any troubleshooting steps you took

Have sent the amp back for warranty with no issues being found, firmware has been updated. Ethernet connection has been confirmed and working.

Have reset phone, app,  amp 

Reinstalled app

 

I am out of ideas and would love some assistance

 

8 REPLIES 8
Liam_G
Moderator

Re: Unable to connect speakers

Hello Inzy and thank you for reaching out! 

Sorry to hear you are having issues getting your SA-5 connected back to the app. I will happy to help you. 

I see that you have tried some troubleshooting steps already. How far into the setup do you get to before issues start appearing? 
Are you able to name the system before an error message appears? 

If that's the case, you could try to manually update the SA-5 as it may be running on a firmware version that isn't correctly communicating to the app. 
You can follow our manual update instructions on our support website here.

I would recommend that you follow the "Updating the system using a computer and USB cable" from the options in the link above. 

Let me know how you get on! 

Feel more. Do more. Be more.
Come check out my profile here. New to the community? Check out the Getting Started board.
Help others find answers to your questions by clicking on 'Accept as Solution' at the bottom of a reply.
If you see a post you like, make sure to give it a thumbs up!
Inzy
Participant
  • 0
  • 4
  • 0
Registered since

May 6, 2021

Re: Unable to connect speakers

The system itself has just come back from repair which they updated all the firmware.

Once I select to connect to Ethernet or even wifi it quickly searches and comes back as no speakers found. The Ethernet port is active as its connected to the TV.

rickatk
Expert
  • 385
  • 1968
  • 63
Registered since

Nov 12, 2015

Re: Unable to connect speakers

@Inzy Try logging out of your SoundTouch account then log back in. 

You may have to “add” the speaker again.

Inzy
Participant
  • 0
  • 4
  • 0
Registered since

May 6, 2021

Re: Unable to connect speakers

Have closed app and reopened 

Have reinstalled the app completely 

Have restarted the phone itself

All these steps have been completed multiple time previous but with no help

rickatk
Expert
  • 385
  • 1968
  • 63
Registered since

Nov 12, 2015

Re: Unable to connect speakers

@Inzy @Try logging out of the app,deleted the app, restart your device, reinstall app, add speaker again.

Inzy
Participant
  • 0
  • 4
  • 0
Registered since

May 6, 2021

Re: Unable to connect speakers

As to my previous post, these steps have already been completed

rickatk
Expert
  • 385
  • 1968
  • 63
Registered since

Nov 12, 2015

Re: Unable to connect speakers

@Inzy My suggestion is to completely clear your app setting etc from your devices cache and memory. If you followed my suggested steps exactly fair enough. Often people over look one of the steps.

 

Good luck trying too sort out the problem.

bmk
Participant
  • 0
  • 1
  • 0
Registered since

Sep 13, 2021

Re: Unable to connect speakers

Hi,

  i myself tried removing and re-adding my SA-5's both with the app on my phone and by connecting a cable from my laptop with no luck. I had given up and rebooted my wireless modems for a diff issue and happened to look at the app the next day and all was fine, like the issue never happened. so you could also try rebooting your modems, hopefully it works for you too. Cheers